چسب سیلیکون چسبی است که حاوی اتمهای سیلیکون و اکسیژن است. این موضوع باعث میشود که محلول در آب مقاوم باشد. به علت ثبات آن، از نظر شیمیایی و گرمایشی، در بسیاری از مناطق استفاده میشود. چسب سیلیکون نیز بر خلاف بسیاری از دیگر چسبها مقاوم در برابر هوای محیط و رطوبت است.
این ماده چند منظوره به شکل های مختلفی می تواند باشد که شما می توانید از آن به عنوان یک محصول استفاده کنید. همچنین می تواند برای استفاده در انتخاب گسترده ای از سطوح فرموله شود. بعلاوه برای استفاده با حلالهای آلی و مواد شیمیایی اسیدی سازگار باشد.
توانایی مقاومت در برابر دمای هوای گرم و سرد، چسب سیلیکون را یک انتخاب عالی در بسیاری از کاربردهای پیوند کرده است.
انواع چسب سیلیکون
چسب سیلیکونی در مقایسه با سایر چسبهای پلیمری که دارای پایه آلی میباشند دارای خواص ویژه و منحصر بفردی می باشد. این امر به دلیل متفاوت بودن ساختار اسکلت اصلی در چسب سیلیکونی است.
چسبهای سیلیکون اغلب به چسبهای ولکانیزه شونده در دمای اتاق(RTV) معروفند. این چسبها شامل پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) با گروههای انتهای استات، کتوکسیم یا اتر هستند. این گروهها توسط رطوبت اتمسفر، هیدرولیز شده، گروههای هیدروکسیل تشکیل میدهند. در ادامه با حذف آب متراکم میشوند.
چسبهای سیلیکونی نرم و مطلوب و دارای مقاومت محیطی و شیمیایی خوبی هستند. این چسبها به عنوان بهترین پوشش برای استفاده در درزگیری محیط بهداشتی شناخته شدهاند . نکتهای که وجود دارد این است که برای این که چسبهای سیلیکونی در صنعت قابل استفاده باشند نیاز به عمل ولکانیزاسیون دارند. این محصول به دست آمده از عمل ولکانیزاسیون، الاستومر نامیده میشود.
کاربردهای چسب سیلیکون
چسب سیلیکون را میتواند در چسباندن قطعات شیشهای به یکدیگر استفاده کرد. این محصول برای پر کردن ترکها و فواصل بین سطوح مختلف بسیار مناسب است. چسب سیلیکون قابلیت چسبندگی به آلومینیوم، استیل، کاشی و سرامیک و نیز PVC دارد. چسب سیلیکون خاصیت الاستیک، ماندگاری بسیار طولانی، قدرت چسبندگی بالای دارد و تقریبا به تمام سطوح حتی به پلاستیک می توان از آن استفاده کرد.
مزایای چسب سیلیکون
چسب سیلیکون انعطاف پذیری بسیار بالایی دارد. چسب سیلیکون مقاومت در برابر فشار و دما های بالا دارد. چسب سیلیکون در برابر اشعه uv نیز مقاوم میباشند و خاصیت خود را از دست نمیدهد. چسب سیلیکون در بسته بندیهای مختلفی به فروش میرسد که رایج ترین آنها، بسته های استوانه ای شکل می باشد. چسب سیلیکون در رنگ های مختلفی از جمله سفید، مشکی و بیرنگ و قرمز موجود میباشد. چسب سیلیکون مناسب برای آب بندی و در برابر رشد قارچ و کپک محافظت میکند.
نحوه استفاده از چسب سیلیکون
به منظور بهترین کاربری چسب سیلیکون از خشک و تمیز بودن سطح اطمینان حاصل کنید. چسب سیلیکون را در سطح مورد نظر به راحتی بریزید. باقی ماندههای اضافی چسب سیلیکون براحتی با آب و صابون قابل پاک شدن است.
در حال حاضر محصولات سه کشور در بازار کشور ما حضور دارند که شامل کشور چین، ایران و ترکیه میباشند.
کیفیت چسب های ایرانی و ترکیه ای در یک سطح میباشد و می توان در نظر داشت که ماده اولیه محصول هر دو کشور یکسان است. تفاوت قسمت صرفا به واسطه تعرفه های گمرکی و هزینه چسبهای ترکیهاست که آن را گرانتر از چسبهای ایرانی ساخته است ولی کیفیت محصول هر دو کشور عالی است .
افزودنیهای چسب سیلیکونی
چسبهای سیلیکونی همگی حاوی مواد پلیمری هستند. پلیمرها در حین سخت شدن چسبها بوسیله واکنش شیمیایی پلیمر شدن افزایشی یا پلیمر شدن تراکمی حاصل میشوند. پلیمرها به چسب قدرت چسبندگی می دهند و می توان آنها را به صورت رشته هایی از واحدهای شیمیایی که بوسیله پیوند کووالانسی به هم متصل شده اند، در نظر گرفت.
چسبهای سیلیکونی، علاوه بر مواد پلیمری دارای افزودنیهایی از قبیل:
- مواد پایدار کننده در برابر تخریب توسط اکسیژن ماورای بنفش.
- مواد نرم کننده که انعطاف پذیری را افزایش می دهد و دمای تبدیل شیشه ای (Tg) را کاهش می دهد.
- مواد پر کننده معدنی که میزان انقباض در سخت شدن را کاهش می دهد و خواص روان شدن را قبل از سخت شدن تغییر می دهد وخواص مکانیکی نهایی را بهبود میبخشد.
برای سفارش چسب سیلیکونی، از طریق صفحه تماس با ما با گروه تولیدی صنعتی ایران بسپار سیلیکون در ارتباط باشید.