ساعت کاری: شنبه تا پنجشنبه - 8 تا 17

سیلیکون (Silicone) و موارد استفاده از آن

سیلیکون (Silicone) چیست

سیلیکون (Silicone) به پلیمرهای معدنی گفته می‌شود. سیلیکون اغلب طی روشی سه مرحله ای (سنتز کلروسیلان، هیدرولیز کلروسیلان و پلیمریزاسیون و تراکم) سنتز می شوند. این پلیمر ها از نظر ساختاری به شکل خطی، حلقه ای، شاخه دار، شبکه ای و رزین ها تقسیم بندی می شوند. زنجیره اصلی این پلیمر، شامل اتم های اکسیژن و سیلسیم بوده و بسته به نوع زنجیره آلکیلی متصل به اتم سیلسیم خواص متفاوتی خواهد داشت. به طور مثال قرار گرفتن گروه های فنیلی و هالوژنی به عنوان شاخه جانبی، هر یک به ترتیب باعث افزایش مقاومت در برابر تششعات و افزایش پایداری در برابر حلال ها می شود.

لاستیک سیلیکونی

پیوند های سیلوکسان (Si-O-Si) موجود در اسکلت اصلی سیلیکون نسبت به پیوندهای کربنی (C-C) پایدارتر می باشد. بنابراین لاستیک سیلیکونی نسبت به پلیمرهای آلی مقاومت حرارتی، پایداری شیمیایی و خواص عایقی منحصر به فردی را برای کاربردهای مختلف از خود نشان می دهند. از کاربرد آنهامی توان به صنایع نظامی،خودروسازی، الکتریکی، ساختمانی، تجهیزات پزشکی اشاره کرد. لاستیک های سیلیکونی دارای ویژگی های منحصر بفردی هستند از جمله اینکه دارای خواص مکانیکی بسیار مطلوبی می باشند. این لاستیک ها بر اساس نوع کاربرد می توانند با با درجه سختی های مختلفی در بازه 10 تا 90 (Shore A) سنتز گردند. همچنین دارای خاصیت فرایندپذیری ویژه ای در فرایند قالب گیری، پرس، تزریق می باشند.

ساختار تشکیل دهنده سیلیکون

پلیمرهای سیلیکون با استفاده از روش پلیمریزاسیون حلقه گشا (Ring-Opening Polymerization) سنتز می شوند. زنجیره اصلی این پلیمر متشکل از اتمهای سیلسیم (Si) و اکسیژن (O) است. این پلیمر دارای شاخه های جانبی متنوعی می باشد. سیلیکون ها در حلال های آروماتیک زایلن، تولوئن و نیز در ایزو پروپیل الکل حلالیت خوبی از خود نشان می دهند. لاستیک سیلیکونی به دلیل دارا بودن تنوع بسیار زیاد، در محدوده وسیعی از صنایع از جمله صنایع برق و الکترونیک ، خودرو ، نظامی،هوا فضا ، تجهیزات پزشکی، ساختمانی ، لوازم خانگی ، صنایع روشنایی و … کاربرد دارند. سیلیکون ها بر اساس نوع گروه عاملی که در موقعیت R قرار می گیرد نامگذاری می گردند.

موارد استفاده از سیلیکون